بالابر چیست ؟ بالابر به ماشینی است که با هدف حمل بار و نفر ، یا کار در ارتفاع و یا در خطوط تولید جهت انتقال بار و هم سطح سازی استفاده میشود.
مکانیزم کار بالابرها تفاوت داشته و با توجه به نوع بالابر جهت انتقال بار از برق ، دیزل و نیروی هیدرولیک استفاده میشود. عوامل تعیین کننده در استفاده از بالابر از جمله ظرفیت ، ایمنی ، محیط کار دستگاه ، نوع کاربری و قیمت بالابر میباشد. دو نوع کلی بالابرها: بالابر ثابت و بالابر متحرک نام دارند.
از انواع بالابر ها میتوان به بالابرهای ساختمانی اشاره کرد که به منظور جابجا نمودن بار و مصالح به طبقات ساختمانهای در حال احداث بکار برده میشوند. نوع کاربری بالابرهای نفری کاملاً با جرثقیل ، آسانسور و لیفتراکها متفاوت بوده و نباید از بالابر نفری بعنوان ابزارهای یاد شده استفاده کرد.
ایمنی بالابر
ایمنی ابزارها باید قبل از به کار بردن آن ها مدنظر قرار گیرد و روشن است که بالابرها نیز شامل این اصل مهم میباشند. بالابر باید از قدرت ، استحکام و تعادل کافی جهت حمل و جابجایی بار یا نفر برخوردار بوده و روی سطحی واقع شود که قابلیت اتکای مطمئن را دارد.
بیشترین ظرفیت حمل بار یا نفر باید برروی بدنه بالابر و به همراه کاتالوگ آن مشخص شود و در صورت دقت نکردن در ظرفیت بوسیله کاربر او باید بوسیله تجهیزات امنیتی بالابر جلوی حرکت آن را گرفته و با آلارم هشدار مشخص کاربر را مطلع نماید.
تجهیزات بالابری نفر باید از حفاظ مناسب به منظور حفاظت هرچه بیشتر کاربر در مقابل له شدن ، گیر کردن و سقوط نیز بهره مند باشند. به منظور پیشگیری از افتادن بالابر باید ابزار و تجهیزات مناسب مانند جک و وزنه دارای تعادل بوده اگر کاربر در دستگاه بالابر گیر کند ، در معرض خطر نباشد و قادر باشد به راحتی آزاد شود.
سرعت باد ، شیب سطح و عوامل محیطی دیگر که در هنگام استفاده از بالابر برروی تعادل بالابر و کاربر مؤثرند نیز باید با توجه به کاتالوگ دستگاه و دستورالعملهای ایمنی آن رعایت شود. باد میتواند خسارت هایی چون واژگونی بالابر ، ایجاد تکانهای شدید و عدم امنیت آن در ارتفاع را ایجاد کند. مقاومت بالابر در مقابل باد با توجه به نوع بالابر ، مکانیزم بالابری و ظرفیت آن تفاوت داشته و معمولاً بالابرهای سبکتر دارای مقاومت کمتری در مقابل باد میباشند.
تجهیزات بالابری باید با رعایت ایمنی و امنیت کامل و در مکان مناسب استقرار یابد تا خطر برخورد ، تصادف را کاهش داده و نیز خطر برخورد افراد با دستگاه یا دکل بالابر را به صفر برساند. پس از نصب ، مونتاژ و قبل از قراردادن بالابر در محل باید در فواصل زمانی مناسب دستگاه مورد بازرسی واقع شود که زمان بندی جهت بازرسی دورهای دستگاه بسته به شرایط نصب ، مونتاژ و نوع کارکرد آن متفاوت است.
با عضویت در باشگاه مشتریان رایمون(رایمون کلاب) ، ضمن پیوستن به خانواده بزرگ رایمون ، می توانید جز اولین نفرات مطلع از تخفیفات ویژه رایمون باشید. رایمون همیشه حافظ منافع اعضای این خانواده بزرگ خواهد بود و سعی برآن دارد، با در اختیار گرفتن جدیدترین تکنولوژی و خدمات در عرصه آسانسور و پله برقی توفیق را برای اعضای این خانواده بزرگ به ارمغان بیاورد.
هدف رایمون ایجاد رضایت دایمی از کیفیت است، که این امر باعث حفظ سرمایه مالی و معنوی شما میشود. ورود به رایمون کلاب